top of page

You can never be too thin or too rich. Og andet vås....

Opdateret: 8. aug. 2023


Kvindens krop har været en kampplads i evigheder. Et statussymbol for manden. Et ideal der kunne designes og formes. Modeindustrien har haft kvindekroppen som den primære forbruger i et århundrede. Og tjent svimlende summer på kvinder og pigers manglende kropslige selvtillid.

Wallace Simpson, var Kong Georges elskerinde i 1930'ernes England. Hun er berømt for citatet "You can never be too thin, or too rich". Citatet afspejler en samtid, hvor kvindekroppens vægt og udforming er central for social accept og magt. Frodighedidealer er sidenhen kommet og gået - men det kontrollerede design af kroppen er forblevet. Det er forhold der stadig gælder i dag. Og som unge piger og kvinder, såsom du og jeg, har mærket på den hårde måde.


Har du også haft tynde flotte modeller hængende på køleskabet som 'motivation' (om ikke andet så for selvhad')? Prøvet diæter der lovede store vægttab? Opnået store vægttab? Taget det hele på igen? Været frustreret over din manglende evne til at kontrollere hvad du putter i munden? Svedt til spinningtimer? Har du overspist, overtrænet, sultet dig, prokrastineret, kastet op, grædt og svedt? Har du jublet over vægttab? Har du grædt mens du stod på vægten og skammet dig hos lægen? Har du opsøgt diætister, trænere, psykologer og andre guruer i håbet om den perfekte krop? Uden at lykkes? Har du købt enorme mængder light produkter? Har du måske også videreført disse tilgange og tankemønstre til dine børn?Tillykke, så er du som de fleste piger eller kvinder. Og ligesom de - har du spildt - eller spilder du stadig liv på denne øvelse. Og det skal du selvfølgelig stoppe med. Dels fordi det aldrig vil virke - og dels fordi du bliver mere usund både fysisk og mentalt. Disse tre påstande kan underbygges videnskabeligt. For er man først blevet rigtig stor - så er der måske 4% chance for at opnå varigt vægttab. Og lige så lille chance for at vægttabet vil forlænge dit liv. Er der virksomheder der påstår andet - så bed om evidens for effekt på den anden side af 5 år - og dokumentation for livsforlængelse og sundhedsfremme i forbindelse med stort vægttab. (Spørg også gerne Novo Nordisk mens du er ved det).Jeg har haft mange samtaler med kvinder der slås med deres kroppe. Jeg har gået undercover i Weight Watchers uhyggelige verden af selvpineri, løgne og kropsskamsfremmende univers. Hvor salen er fyldt med trofaste og skamfulde gengangere, som anser sig selv som mislykkedes, men metoden for en succes (for jeg tabte mig jo - men så var jeg ikke stærk nok til at bevare vægten!)


Flash News! Vægttabsindustrien bygger på en løgn, som gror på en bund af kvinders kropsskam og myten om selvkontrol. Og det er Big Bucks, der hentes hjem på disse forhold og løgne. Intet i adfærdspsykologien understøtter brugen af selvkontrol som værktøj til personlig udvikling.Fejlslagne vægttabsforsøg fører til selvhad, stress og udledning af kortisol, som paradoksalt nok forsager en masse af de lidelser (hjertesygdom, åreforkalkning mm.) som vægten i sig selv beskyldes for at forsage. Nå - men hvis vi en dag mødes, skal jeg nok forklare lidt om videnskaben bag kroppens biologi, som fastholder overvægt som var det sidste dag i armageddon. Forresten er det ikke usundt at være moderat overvægtig. Overhovedet. Men derfor kan sindet godt slås med formerne alligevel - for tanker kan være grusomme.Wallace Simpson tog fejl. Du bliver ikke lykkelig af at være tynd. Du bliver heller ikke lykkelig af at være rig. Det har Martin Seligman og andre kliniske psykologer for længst undersøgt og manet til jorden. Nej nej nej og atter nej.


SÅ!


  • Er du interesseret i at opnå uforfalsket glæde ved dit liv og accept af din krop?

  • Er du interesseret i at blive bomstærk? At opdage hvordan fysisk styrke spiller sammen med mental styrke?

  • Er du interesseret i hvordan du aldrig kommer ud i en spiral, der får dig til at hade dig selv og din krop?

Så tage fat i mig - for kombinationen af min coachinguddannelse inden for de tre principper og min baggrund som Cand. Scient. Idræt og yogalærer, kommer til at føre dig af helt nye og vidunderlige veje.


Jeg vil introducere dig for hvordan sindet fungerer - hvorfor du har alt hvad der skal til, for at lykkes og genetablere en forbindelse og et samarbejde med din krop. Og hvordan det at få ro på nervesystemet er starten på hele eventyret.

Du skal nemlig stoppe med at knokle - det ved du allerede. Det har endnu ikke bragt dig nogen steder hen!


Send mig dine tanker nedenfor.208 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page