top of page

Look for the helpers.

Forsøger du også at åbne en dåse flåede tomater med en øloplukker?

En blog om alt det vi ikke ved og alt det der lykkes når vi mindst venter det. 

For ikke så længe siden var jeg til bogreception, hvor 3p coach og grundlægger af Beyond Recovery, Jacqueline Hollows fra England, fortalte om sit rehabiliterende arbejde i fængsler gennem De Tre Principper. Det var en rørende aften og noget helt bestemt hun sagde, sad efterfølgende fast i mig. En sætning der ikke ville slippe. Jeg aner ikke hvorfor - for det kunne lige vel have været en hvilken som helst anden sætning - for der var rigtig mange fantastiske sætninger der flød rundt i rummet den aften. Både dem der rent faktisk kom ud af munden på Jacqueline og dem der blev skabt i mit indre univers.


Men! Man ved aldrig hvad man downloader!

 

Nogle ting sker bare - og så må man putte dem på hylden ligesom en vase man har fået og ikke kan bytte. Så bor den i huset indtil man ved hvad man skal stille op med den. Måske er der nogen der kommer med blomster? You never know.

 

Men hun sagde i hvert fald: ”Look for the helpers”. Og egentlig var det ikke hendes ord, men et råd hun ville viderebringe til os fra de fængselsindsatte mænd hun havde arbejdet med i Beyond Recovery. De havde flere gode råd - men jeg husker kun dette ene:


”Look for the helpers. There are always helpers”.
 

Tilsammen med hele forståelsen af vores menneskelige design - at livet har vores ”ryg" - at alting genopstår, forandrer sig og regenererer uden vi forstår hvorfor - og uden vi nødvendigvis har særlig meget indflydelse på hvordan - så er der siden sket forunderlige ting i mit liv. Den vase på hylden dér - ja den står åbenbart på min hylde af en grund. Den har været flittigt i brug siden den aften.

 

Jeg støder nemlig konstant ind i ”helpers”. Folk der hjælper mig mod de trædesten der bærer mig videre over floden. Mod en bred jeg ikke kender - men et sted der giver mening.

 

Kender du det? Du ved godt nogenlunde hvor du vil hen - en følelse du vil hen i mod, men ikke kender vejen til?

 

Når vi ønsker os et bedre job - en ægtefælle der forstår os - en økonomi med luft.. - ja så er det ofte at vi lade intellektet tage roret. Vi lægger planer, vi analyserer for og imod og vi ligger søvnløse for at være forberedte på morgendagens to-do liste. Det er meget typisk menneske-adfærd! Dyr gør det ikke. De sover og regenererer fuldstændigt, uden at reflektere eller analysere. Derefter vågner de og følger instinktet til byttedyret, magen eller det klima der sikrer overlevelse og forplantning.

 

Men har vi mennesker netop ikke en fordel ved at kunne reflektere og analysere? Jo - og også nej.


Vores intellekt er en gave og en forbandelse - det kan løfte os ud af enhver tilsyneladende håbløs situation, eller det kan skabe et indre fængsel. Forstår vi ikke hvornår intellektet kan bruges og til hvad, så er vi ladt tilbage med et redskab, vi tror kan anvendes på alting - men kun egner sig til ganske få ting. Vi står med en øloplukker og forsøger at åbne en dåse flåede tomater. Igen og igen, 


Flash news. Intellektet ved ikke selv hvad det ikke kan bruges til Spørger du intellektet - kan det bruges til ALT!Og du kender det godt - for det er intellektet der er på spil klokken 2.28 om natten: Det er øloplukkeren der er i sving med den dér dåse tomater, når du ligger søvnløs og lægger planer for hvordan du smider de ekstra kilo, bliver populær på kontoret, forhandler en bedre løn eller får "den snak” med din mor. Det er øloplukkeren der søger svar i fortiden og kun støder ind i flåede tomater, der aldrig bliver til en vidunderlig pastaret.

 

Det virker sku ikke. Hverken på udfordringen eller restitutionen.

 

Nå - men, ”look for the helpers” blev plantet som et frø - som sidenhen har spiret og sprunget i blomst. Det er nemlig når vi holder blikket åben - sænker skuldrene - har tillid til livet - overlader analyse og spekulationer til madrassen i stedet for hovedet: Når vi tror på os selv - på andre - og vores ufattelige kapacitet - ja SÅ sker der noget. Noget vi ikke kunne ane - noget intellektet ALDRIG kunne finde på - eller ud af. 


Men det er ene og alene fordi vi går i tillid - i åbenhed - i mulighedernes uanede univers: For nye venner - for relationer der tilsyneladende er formålsløse - men som netop fører til DÉT kaffemøde og DÉN udstrakte hånd, som leder videre ned af mulighedernes passage.


Tak til Jaquelines gutter i fængslet i England og deres budskab. Det har foreløbigt ført til en tre måneders arbejdskontrakt, en samarbejdspartner, to nye klienter og en hemmelig gæst i hjemmet som har skubbet til en kærkommen udvikling i familien.

 

 

Og er det fordi der er sket noget dybt mystisk - underligt - shamanistisk eller hvad?


Nej - det er ”bare” det vi er født med - et fuldkommen vanvittigt potentiale og uanede muligheder for vækst, venner, varme og vidunderlighed. Men det starter med at forså vores mentale design og lade intellektet tage det allerbagerste sæde i bussen LANGT oftere end vi mennesker har tendens til.220 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Mar 30
Rated 5 out of 5 stars.

Elsker disse blogindlæg. Fulde af visdom og skønne, sproglige finurligheder, der sidder fast fordi de er så billedlige og metaforiske. Tak 🙏

Like
bottom of page